PROGRAMES I APPS MUSICALS

A continuació us comentaré breument 10 aplicacions o programes de creació i edició musical, lectors i convertidors de partitures en diferents formats. 


Tots ells podem utilitzar-los com a recursos aplicables al món educatiu i que, de ben segur, ens poden facilitar i agilitzar la nostra tasca educativa.





1. BLOC MUSICAL

Amb aquesta aplicació gratuïta podrem gravar totes aquelles idees musicals que tinguem en el moment que ens apareixin.

L’aplicació ens permet enregistrar àudios amb força qualitat, amb el mòbil o la tablet, qualsevol idea musical que tinguem, ja sigui només amb la veu, acompanyats amb la guitarra o amb piano.

Automàticament, l’aplicació ens suggerirà els acords amb els que ens estem acompanyant i, per si no fos poca cosa, podrem afegir bateria i baix amb diferents opcions més o menys elaborades.

Si ho prefereixes, l’app ens dóna l’opció d’exportar la creació a programes com GarageBand, enviar-la per mail o pujar-ho a SounCloud o youtube.



2. CHORDBOT

L’aplicació ens permet descarregar-nos la versió de pagament o una de gratuïta, més senzilla.

Tant per Android com per iOs, l’app ens ofereix la possibilitat de generar progressions d’acords per tal de crear l’acompanyament per a les nostres cançons. Podem seleccionar diferents instruments: piano, guitarra, sintetitzador, bateria i teclat.

Si ho preferim, la mateixa aplicació ens dóna la possibilitat de generar acords de forma automàtica escollint també el compàs, l’estil musical i el disseny de l’estructura.

Finalment, quan tinguem la nostra idea creada, podem exportar, en la versió de pagament, a Midi o Àudio.


3. CHORDIFY

Aquesta és una de les meves aplicacions preferides. L’app ens ofereix la possibilitat de buscar qualsevol cançó que estigui penjada a youtube i, gairebé a l’instant, ens diu els acords amb els que està interpretada per poder-la tocar tant en piano, com guitarra i ukelele.

Tenim l’opció, si ho preferim, i en l’opció premium de l’aplicació, de simplificar els acords, modificar el tempo de la cançó, imprimir els acords i descarregar l’arxiu MIDI.





4. NOTEFLIGHT

Editor de partitures online sense necessitat de descarregar-nos cap aplicació.

Aquesta és, per a mi, una de les aplicacions de creació i edició de partitures més complet. Ens permet modificar qualsevol paràmetre del llenguatge musical que ens interessi.

Podem crear i editar partitures a més d’una veu, elaborar exercicis de llenguatge musical per a l’aula, incloent plantilles per fer-ho encara més fàcil i senzill.

Podrem també escoltar i exportar les nostres creacions en format MIDI o WAV i  exportar-les.


5. FLAT

Aquest és un editor de partitures musicals des de l’aplicació o en línia. 

Ens permet escriure, escoltar i compartir i descarregar partitures amb els usuaris de l’aplicació. De la mateixa manera podem, com a usuaris, comentar les creacions de la resta.

També tenim l’opció d`exportar, des d’altres aplicacions, partitures de tercers i editar-les directament al mateix document exportat.



6. PLAYSCORE 2

Aquesta aplicació ens permet fotografiar qualsevol partitura, amb una o més veus, i escoltar-la interpretada per a piano.

La fotografia que en fem, amb el mateix mòbil o tauleta, la podem exportar a un editor de partitures i fer-ne les modificacions i arranjaments que desitgem.






7. NOTATEME NOW

Aquesta és una aplicació d’escriptura i creació de partitures que reconeix l’escriptura manual i la tradueix i exporta a PDF, MUSICXML i MIDI, fent-la compatible amb altres aplicacions d’edició de partitures (Sibelius, Finale, ...).

Tenim l’opció de descarregar complements i extensions per a editar arxius com fotografies de partitures o cançons que puguem cantar o interpretar i les enregistrem directament amb el mòbil o la tauleta.




8. GARAGE BAND

Aquesta és una aplicació només per a iOs que ens permet crear música amb qualsevol instrument, múltiples pistes amb teclats MIDI, loops, veu i efectes instrumentals.

Amb aquesta aplicació podem produir música partint de zero o utilitzant alguns dels complements predeterminats que ens ofereix la mateixa aplicació. Disposem de gravació d’audio, instruments virtuals, edició MIDI, la possibilitat d’exportar tot el que creem en diferents formats i descarregar creacions de tercers.



9. AUDACITY

Aquest és un programa lliure per a PC de gravació i edició d’àudio.

Ens permet importar i exportar en diferents formats, gravar i reproduir sons, afegir efectes de so i modificar i editar cançons i música de tercers.







10. SOUNDHOUD i SHAZAM

Les dues són aplicacions que ens permeten, a partir del micròfon del mòbil o la tauleta, identificar la cançó que estem escoltant.
En el cas de Shazam, podem conèixer l’autor, l’àlbum i enllaços a vídeos de youtube o pistes d’Spotify.

Soundhound ens ofereix també la possibilitat d’identificar la cançó cantant-la o tararejant-la nosaltres directament.

Descarrega't el recurs

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Translate