TAULA DE COMPOSICIÓ I INTERPRETACIÓ

Amb aquest material, es pretén donar a  conèixer i familiaritzar-se amb les notes musicals i els colors associats, per tal de facilitar la creació de composicions melòdiques utilitzant el codi de colors.

Ens permet introduir-nos a la lectura musical amb elements no convencionals del llenguatge musical.

Utilitzant aquest material tenim moltes opcions per a la realització d’activitats, algunes de les propostes són:

1. Joc d’interpretació: tirant els daus de colors, els alumnes els situaran a la casella corresponent per tal d’interpretar aquelles notes que els apareguin. Seguidament les situaran a un pentagrama convencional.

2. Transformació de partitures: Proporcionant als alumnes una partitura senzilla en un pentagrama, els participants situaran els cubets de colors al seu lloc corresponent de la quadrícula per tal d’interpretar-la amb instruments melòdics.

3. Creació: Lliurement els alumnes, en petits grupets, crearan composicions de colors que interpretaran amb instruments melòdics, podem fer el traspàs a una partitura convencional.

ORIENTACIONS

El material compta amb dues quadrícules diferents: una de colors i una altra amb el nom de les notes sense color. Segons considerem el nivell dels participants, podem aportar una o altra graella, també depenent dels objectius que ens plantegem amb el grup.


És recomanable que els i les alumnes tinguin, en un espai visible de l’aula, un pentagrama amb el nom de les notes a la seva posició i amb el corresponent color, ja que, de forma autònoma, aniran interioritzant la posició de la nota, el color i el seu  nom. També ens resultarà útil per tal de fer les diferents propostes, principalment les de traspàs al pentagrama convencional, aportant el referent de forma indirecta. 

D’aquesta manera l’associació és lliure i potencia l’autonomia de l’alumnat en aquest sentit. 

Descarrega el joc en CATALÀ Descarga el juego en Castellano


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Translate