DANSA CREATIVA

La dansa creativa és un mètode de treball corporal que fa ús dels moviments naturals del cos, espontanis i lliures de judici. 

Amb la dansa creativa aconseguim estimular les potencialitats corporals de cadascú mitjançant la creativitat animant als participants a buscar la seva forma personal de moure’s.

La dansa és un element important d’expressió personal i comunicació social que ens ofereix una via més d’expressió d’emocions i sentiments a partir del coneixement corporal, la coordinació, la creativitat i el gest.


És una eina amb la que, a través del moviment, connectem amb el nostre cos i les seves possibilitats expressives , el nostre ritme intern, la nostra respiració i les nostres emocions, provocant-nos un treball d’experimentació i investigació de nosaltres mateixos potencialment profund.

La presa de consciència corporal que aconseguim mitjançant la dansa creativa ens permet fer-ho potenciant la nostra creativitat i imaginació. Com més coneixement tinguem de nosaltres mateixos,  més eines tindrem per deixar fluir la creativitat de diferents formes, en aquest cas, amb el cos, la música, el moviment i les emocions.

A nivell pedagògic ens ofereix la possibilitat de construir un pont entre pensament i acció, contribuint al desenvolupament integral de l’alumnat. Afavoreix el coneixement personal i la diferencia interindividual a partir de l’expressió i el moviment. 

EINES I ORIENTACIONS

En el moment de la realització i pràctica de la dansa creativa a l’aula, hi ha una sèrie d’elements a tenir en compte per tal de potenciar en l’alumnat: l’acció, la creativitat, la personalitat de cada participant, les emocions, la relació afectiva que s’estableix amb el grup.

Les competències que es pretenen desenvolupar en l’alumnat i que persegueixen els objectius de la dansa creativa a l’aula podrien anar en la línia dels següents indicadors:

  • 1. Presa de consciència corporal-sensorial des del moviment propi de cada individu.
  • 2. Joc, cooperació i col·laboració. 
  • 3. Tècniques d’interpretació i dansa.
  • 4. Improvisació i creativitat.
  • 5. Experimentació amb diferents ritmes i estils musicals.
  • 6. Comunicació i Contacte amb el grup a través del cos i el moviment.
  • 7. La interacció amb altres formes artístiques i objectes.
  • 8. La Relaxació i Visualització.


Descarrega't el recurs

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Translate