RACÓ DE LES EMOCIONS

Aquest material d'aula que consta de 44 targetes amb diferents emocions per inspirar en la creació de dinàmiques i jocs en relació a les emocions.

El treball amb aquestes targetes es proposa tenint penjades les targetes en un espai visible: un "racó de les emocions” o tenir a la classe una "capsa de les emocions".

A continuació presento algunes de les dinàmiques que utilitzo i que poden orientar a la creació d’activitats diverses que promoguin el desenvolupament de l’educació emocional.

OBJECTIUS
- Promoure i desenvolupar el reconeixement de les emocions
- Identificar les emocions i jugar amb elles


PROPOSTA 1
  • Quan fem una audició, lectura d’un text o visualització, i demanem als alumnes que la relacionin amb un estat emocional o un sentiment poden servir-nos d’inspiració.

PROPOSTA 2
  • Per realitzar dinàmiques de dramatització, interpretació o expressió corporal en la que es demani als alumnes la creació d’una representació basada en un estat emocional.

PROPOSTA 3
  • Per valorar i identificar l’estat emocional en el que es troben els alumnes en alguna situació concreta: durant el transcurs d’una activitat, en una situació de conflicte, en la valoració d’una exposició, …

PROPOSTA 4
  • Per emfatitzar o suggerir, en el transcurs d’una activitat, l’estat emocional recomanable per a la seva realització.


Descarrega't el recurs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Translate