LES QUALITATS DEL SO

Aquest material està dissenyat amb l'OBJECTIU d’introduir als alumnes més petits els conceptes bàsics del llenguatge musical a partir de les qualitats del so.

La proposta és tenir penjat a l’aula i en un lloc visible aquestes imatges per tal que l’alumnat es vagi familiaritzant amb els conceptes i els seus símbols no convencionals abans d’introduir la lectura musical convencional. Tenint en compte que les primeres partitures que aprendran a llegir, estaran escrites amb el mateix llenguatge simbòlic que es mostra.


ALÇADA
Amb la proposta associem cada nota musical amb un color determinat enlloc de mostrar les notes al pentagrama per facilitar la comprensió del concepte amb una associació fàcil de generar: color – so.

DURADA
Cada una de les figures rítmiques que aprendrem es relaciona amb una amplada diferent. És important que les proporcions siguin les adequades per comprendre, més endavant, que cadascuna val el doble que l’anterior.


INTENSITAT
Mostrant un espiral (o una forma concreta com pot ser una taca, un cercle…) es pretén associar la mida de l’element amb un nivell d’intensitat més fort (f) o més fluix (p)

TIMBRE
Es mostren diferents instruments per comprendre que, tot i que podem interpretar el mateix so (o nota) amb cadascun d’ells, el color amb el que el percebem és diferent.


Descarrega-te'l

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Translate