
D'aquesta manera, per una banda coneixem diferents autors, a vegades menys coneguts però que ens poden oferir un molt bon repertori musical, d'altra banda coneixem diferents estils arquitectònics, de la nostra zona geogràfica en aquest cas i proporcionem inputs que ens ajudaran a potenciar la nostra creativitat.
En aquest cas, proposo relacionar l'obra "Capricho Àrabe" de Francisco Tàrrega amb l'estil dels mosaics de l'Alhambra de Granada.
En el MOMENT INICIAL, escoltem l'obra i comentem els aspectes propis d'una audició, l'instrument que l'interpreta i una petita biografia de l'autor i, si el nivell ho permet, l'estructura de l'obra.
Seguidament, comentem els trets més característics de l'art o estil arquitectònic prominentment àrab de la fortalesa andalusa. Aquesta segona part podem treballar-la a partir d'una conversa dialògica, una rutina de pensament (veig, penso em pregunto, per exemple) o una dinàmica de grup cooperatiu (1, 2, 4 per exemple). En tots els casos posant en comú les conclusions extretes amb tot el grup classe .
En el moment de DESENVOLUPAMENT I CREACIÓ es proposa crear mosaics inspirats tant en l'obra musical com en els exemples arquitectònics observats amb diferents materials, les imatges de la proposta estan fetes amb paper de celofana, i el mosaic retallat amb punxons sobre cartolina.
Per fer el TANCAMENT de l'activitat és positiu i bonic que els alumnes que ho desitgin tinguin l'oportunitat d'explicar la seva obra, significat, inspiració... a la resta del grup.
Finalment proposo exposar les obres en un espai visible amb una petita explicació de què és, a poder ser, feta pels alumnes.
Pel que fa a l'AVALUACIÓ de l'activitat, proposo avaluar l'audició, la participació, la creativitat, la destresa en l'execució, la presentació.
Les rúbriques amb les que avaluo aquest tipus d'activitat les trobareu a l'apartat Avaluació.
No hay comentarios:
Publicar un comentario